0

4års kontroll idag...

Eller kontrollbesiktning kanske man ska säga...med resultatet vissa anmärkningar...
 
Vet inte riktigt hur jag ska känna, tänka eller finna mig i allt... NeNe var som sagt på 4årskontroll idag på BVC. Jag började med att berätta om alla turer med vården, logoped och BUP. Sen var det dags att trä på träpärlor på ett snöre, det gick galant! Sen var det dags att rita en huvudfoting, det gick inte så bra utan blev bara en massa "kludd". Efter det var det dags för att klippa och det gick väl ok. 
 
Att imitera ett kors gick inte helt lätt det heller...han ritade bara det ena strecket i två delar...inte överdraget den andra... Att räkna blev 1,2,6... trean ville inte riktigt komma med idag. Tycker annars att han faktiskt kan räkna?! Färgerna gick inte alls. Däremot har de ju sagt från dagis att han faktiskt kan färgerna.  De har bett honom hämta en gul penna, blå penna osv. Då funkade det, men inte alls idag. Vet inte vad jag ska känna... Han är ju fortfarande samme gamle NeNe, MIN son! Men det är så lätt att känna sig uppgiven när han INTE kan!
 
Synen och hörseln klarade han galant!  BVC-sköterskan tyckte att det var "konstigt" att han förstod och kunde genomföra de testen, men inte klarar att räkna och kan färgerna.!?!? Han leker med kompisar och är social...så jag vet inte vad...
 
Har väl liksom lagt locket på alla känslor om allt, och just nu känns det bara lite tomhet eller uppgivenhet...vet inte riktigt hur jag ska hantera allt... Hon (BVC) tyckte inte att det var lönt att gå vidare nu på fler ställen i och med att vi är igång med logoped, specialpedag, BUP och hörselremiss redan.
 
Hon trodde dock inte att han hade någon hörselnedsättning, han hörde alla ljuden även de allra lägsta.
 
Tanken faller dock hela tiden tillbaka på att det skulle vara någon form av utvecklingsstörning. Men det vet vi ju inte mer om nu...Men ursch vad det känns jobbigt nu! Det hela gjorde mig påminnd om att det faktiskt bara är två år kvar till skolstarten...Hur ska det gå? Han är ju långt i från skolmogen! Räcker de här två åren för att han ska bli det?! Ursch näe nu får det börja ljusna på riktigt så vi får veta vart problemen egentligen sitter...
 
Nu blev det en himla massa svammel, men det kändes som att det var viktigt att bli av med alla osammahängande tankar...
 
Kramar Mamma C