0

NeNe 4år idag!

Tänk att det redan har gått 4år sedan NeNe kom till oss! Helt galet vad tiden går fort!

Nu var det ett tag sedan jag skrev men tankarna har fortfarande virvlat runt i huvudet! Kanske har jag inte lika stora behov av att skriva av mig...vilket är positivt.
 
Sedan sist har vi varit hos den nya logopeden. Vilken skillnad! Det är alltså så det ska gå till? Hon gjorde ett förståelsetest. En bok med 80 sidor där han skulle välja 1 av 3 bilder som passade till texten logopeden läste. Det var rätt intressant att sitta med och lyssna. Tyckte att när det blev långa meningar med flera betydelser blev det betydligt svårare! T ex när det stod katten ligger under soffan och mormor sitter med en tekopp. Då verkade det som att NeNe bara lyssnade på första delen. Samtidigt tyckte jag att han inte verkar ha helt grepp om alla lägesord (över, under, bredvid osv). Han blandar även ihop hon och han. Men nu ska det ju vara "hen" så det gör väl inget ha ha! Nä skämt åsido jag är ingen förespråkare av hen. Nästa gång vi ska till logopeden skulle hon kolla uttalet mer.
 
Vi var även tillbaka till läkaren på Laurenti som sa att NeNe faktiskt hade vätska bakom öronen. Så vi blev remitterade till barnaudiologen. Än så länge har vi inte fått någon tid, men hoppas på snart! Barn kan visst ha vätska bakom öronen när de är förkylda utan att det är någon fara....Men jag skulle ändå vilja att de sätter in rör så att vi kan utesluta det. Får se vad hörseltestet visar...
 
Vi ska tillbaka till BUP i mitten av maj också i dagarna då vi ska ha ett uppföljande möte med specialpedagogen på dagis. De tränar ju två gånger i veckan, fast många dagar har tyvärr gått bort. Men det ska bli spännande att höra vad det har gett. 
 
Jag känner mig vissa dagar riktigt uppgiven och tror då att det inte kommer att bli "bra" med hans språk. Att han på något sätt alltid kommer att prata såhär...Men då är det skönt att mannen istället inte visar något oro utan menar på att det kommer att lösa sig! Han pratar redan så mycket bättre! Och visst gör han det! Det är bara så svårt att inte bli otålig när det är så svårt att förstå...och när han själv inte hittar orden...
 
Massa kramar mamma C