1

Turtagning

Enspråkstörningen av svårigheterna för barn med språkstörning ska vara turtagning. Vi har inte märkt detta som något problem för NeNe, men vi tänker sände jobba med det hemma i ett led i hans träning.
 
Det är mannen som är pappaledig med lillasyster nu, så vi känner att vi måste passa på att lägga tids på språkstörning hemma också, varje dag. Dels så tränar det uthållighet, koncentration men även i detta fall turtagning och språkträning. Idag tänkte vi använda Fonemo (till iPad). Det är ett memoryspel som tränar specifika ljud. Det går ypperligt att spela 2 då den visar med en ljussignal vems tur det är.
 
 
Man sitter antingen på varsin sida om paddan eller mittemot varandra, i detta exempel mitt emot varandra. Det finns tre olika svårighetsgrader (antalet brickor) samt en massa språkljud att köpa till. Sedan är det så finurligt att man kan välja VAR i ordet det specifika ljudet ska komma i början, mitten eller i slutet.
 
det går ju inte att undgå att jag är väldigt positiv till detta spel. NeNe väljer det gärna själv om han ska leka med ipaden på egen hand också!
 
Kramar Mamma C
1 Emma:

Har inget vettigt att säga, ville mest ge en KRAM! :-)

Svar: Tack Emma!! <3 kram tillbaka!
Camilla Strömberg