0

När allt börjar klarna....

Igår hade vi möte tillsammans med NeNes  specialppedagog från förskolan. Vi fick veta resultaten av de åtskilliga tester  som både hon och hans fröknar hade gjort.
 
Det visade att han har/kan alla språkljuden! Han har "bara" problem att hitta rätt ord, samtidigt som tydligheten ibland uteblir då han har bråttom när han ska berätta/förmedla något.
Det var en sån oerhörd lättnad att höra resultaten från deras tester. Han KAN alla färger också! Det han däremot inte kan är att själv säga namnen på alla.
 
Han är, enligt testet TRAS, framåt i den socialt kommuniaktiva utvecklingen. Då är han uppe på en 4-5årings nivå. Det sociala samspelet är ju A och o, så det var extra skönt att få det bekräftat.
 
Detta får mig ännu mer att tro att han har en expressiv språkstörning. Han förstår och han KAN, men det är svårt att hitta rätt ord.
 
Efter påsklovet kommer specialpedagogen börja arbeta med NeNe två gånger varje vecka, ca 45min/gång. De går då ifrån gruppen och arbetar. De skulle börja med ljudet k. Efter ca 8 veckor så har vi ett uppföljande möte för att se hur det utvecklats. I och med detta upprättas en handlingsplan (i skolan heter det åtgärdsprogram).
 
Med stora förhoppningar om en ljus framtid <3
 
Kramar Mamma C