0

Den härliga känslan fortsätter!

Det känns helt galet, från en hopplös uppgiven känsla till att allt faktiskt löser sig! De sista två årens misstro på att NeNe överhuvudtaget kommer att prata och prata "bra" känns som bortblåsta nu :)

I veckan hade vi utvecklingssamtal på förskolan. Det var idel positivt. De tyckte att han hade gjort ett jätteskutt i utvecklingen och blivit mycket mer självsäker och framåt. Han leker, leker o leker hela tiden! Han är empatisk o tar hand om andra barn. Han älskar ramsor som de kör på förskolan, t ex tigerjakten o fem apor hoppar i sängen. Det är också ngt nytt, det har han inte haft samma intresse för tidigare!

Så till språket, jag börjar uppleva det hela som en språkförsening snarare än en språkstörning. Samtidigt så benämns det ju språkstörning ändå.

NeNe tillkortakommanden har ju inte bara varit tydlighetens språket utan även bristen på ett ordförråd. Nu börjar ordförrådet fyllas på utan dess like och ord som vi aldrig hört NeNe säga tidigare kommer mer o mer!

Vissa dagar är tydligare än andra, men överlag så är det stora positiva förändringar!

På fredag är det dags för den nya logopeden för andra gången. Nu skulle hon ju lyssna mer på uttalet då hon kollade förståelsen förra gången. För övrigt så sa förskolan att de upplever att NeNe har förståelsen att det bara är uttalet som släpar efter.

Massa kramar mamma C