0

Om att börja tidigt...

Allvaret, vardagen och den normala dygnsrytmen är nu tillbaka efter ett långt och härligt sommmarlov!
 
NeNes språk har utvecklats enormt mycket nu i sommar! Han sätter ihop meningar som han inte gjort innan! Pratar om saker som jag inte alls visste att han kunde! Det blir också tydligare! Fortfarande har han ibland svårt att komma igång, han liksom stammar på något vis....Men men men men kan det låta...Man han har själv hittat så bra strategier för detta och stannar istället upp och pausar när det behövs!
 
Jag har kommit igång med pluggandet igen (terminen på högskolan dröjer fortfarande ett par veckor)... Läste något väldigt intressant om att BÖRJA TIDIGT. Redan i förskoleåldern ska barn få ett ordenligt stöd för att erövra skriftspråket! Detta för att förebygga svårigheter längre fram!
 
Det gäller alltså att inte bara vänta och se...det löser sig ska ni se! NEJ vi måste börja jobba nu! Annars riskerar det att bli så mycket jobbigare. Såklart blir det säkert inte friktionsfritt, men det blir ju så mycket lättare!
 
Just nu planerar jag insatser för 6-7åringar som enligt testet "fonolek" saknar en del av den grundläggande fonologiska medvetenheten för att kunna traska vidare i läs- och skrivdjungeln...
 
Tänker att jag ska fokusera mycket på att använda alla sinnen! Hela kroppen! Inte traggla på med samma innehåll och metoder som inte haft någon verkan innan utan faktiskt hitta nya vägar för att nå dessa barn.
Kanske bjuder på lite tips längre fram :)
 
Bilden är lånad från lärande lek
Ha det så bra alla där ute! 
 
Kramar Mamma C
 
Ps. Alla gör vi vad vi kan och förmår just nu! Känn inget dåligt samvete utan var bara där för dina barn istället!