0

Nu händer det grejer!!

Häromdagen sjöng NeNe hela alfabetssången! Ni vet den med melodin från "Blinka lilla"...För bara ett år sedan sjöng han för första egentliga gången...då var det "Vi gratulerar". Så jag är så mäkta imponerad av våra lille kämpe!
 
Tydligheten i språket är fortfarande oförändrad och det är emellanåt svårförståeligt för både oss och utomstående. Men han har fått så många fler ord i sitt vokabulär! Han använder flera småord och riktigt fina satser!
 
Han har greppat bokstavskopplingen, kopplar ihop rätt ljud med rätt bokstav. Allt tack vare PRAXIS och hans nyfikenhet! Jag trodde faktiskt inte att han kunde så många för vi har inte tränat nämnvärt och det specialpedagogiska stödet ligger på paus fram till mars eftersom NeNes intresse sviktade efter 1,5år :)
Då är det viktigt att lyssna till barnet och inte tjata ut för då får de bara negativa konsekvenser!
 
Om 8 månader börjar han skolan och jag är full av förhoppning om att han kommer att utvecklas ännu mer innan dess! <3
 
Jag fokuserar mest på att brodera ut språket ännu mer för att han ska få fler begrepp och på så vis få chans att utveckla sitt språk ännu mer.
Oftast gör man ju så att man upprepar samma mening men med "korrekt" uttal/meningsbyggnad, men om man istället broderar ut så får barnet många fler ord!!
 
Ex om barnet säger "Titta katt"
Så kan du säga "Ja titta där går en svart katt, undrar vart den ska gå?"
 
Ja ni förstår tanken...
 
Kramar Mamma C