0

Pratbubbel -apptips

Var inne på på bloggen logopeden i skolan och hittade tips på en app som verkar riktigt bra. Har inte hunnit ladda ner den än, men ska göra det snarast! Ville bara dela med mig av den till er också! Men enda nackdelen är att den kostar 175kr på appstore...
 
 
 
Här hittar du länken till bloggen där appen beskrivs.
 
Så här beskrivs den på skolappar:

"Pratbubbel är en app utvecklad för att inspirera till olika talövningar med hjälp av ordbubblor. De olika ordbubblorna är kategoriserade efter olika språkljud. Om du t.ex. har ett barn eller en elev som har svårt att uttala språkljud som görs långt bak i munnen, så kan k- och g-övningarna vara lämpliga. Genom att klicka på önskat språkljud så hamnar du i ett läge där barnet eller eleven ska bygga ord eller meningar med hjälp av de olika ordbubblorna. Du får alltid sju bubblor att jobba med som alla innehåller det valda språkljudet. Om du t.ex. har valt /k/ så kan du få bubblor med ord som ”kompis”, ”docka” eller ”rök”, dvs språkljudet finns i olika positioner i ordet.  Genom att klicka på ordbubblan så hör du vilket målordet är. Tänk på att barnet kan ha olika lätt/svårt för att uttala ett språkljud i en viss position i ett ord.

Ordbubblorna kan sedan dras och släppas som man vill. Två bubblor kan t ex placeras efter varandra för att skapa nya ordsammansättningar. Flera bubblor kan dras fram där barnet eller eleven kan skapa en berättelse med hjälp av bubblorna. På så sätt kan man träna både på uttal av ett specifikt språkljud, men också på att skapa berättelser med struktur som inledning, innehåll och avslut och därmed sätta in orden i olika sammanhang."

Värt att prova iaf! Även fast det var dyrt! Men samtidigt så har jag ju inga problem att köpa en leksak för 175kr...så varför inte en kunskapsfrämjande app!?

 

Kramar Mamma C