1

Vilken utveckling!

Undrar om det inte är så att det "ena ger det andra". Vilken utveckling NeNe har gjort sedan jag sist skrev! Hans självförtroende har blivit så mycket bättre! Han har kommit ut ur en bubbla känns det som. Det var inte så att han var inbunden innan, men lite mer lågmäld än vad han är nu... Han har alltid haft lätt för sociala kontakter, men nu går han mycket mer rakryggad med blicken riktad framåt! Det är så jättehärligt! Språket har fått fart och vi förstår numer allt han säger, något som vi inte gjorde för bara ett par månader sedan.
 
Han har riktigt långa meningar som t o m är grammatiskt korrekta. Han använder prepositioner och lägesord liksom presens och imperfekt (nutid och dåtid).
 
Tror faktiskt att bara han har fått lite fart på språket och kommunikationen så kommer det ske med raketfart eftersom han stimulerar sitt eget språk! Förståelsen har kommit igång mycket mer också! Nu upplever jag inte längre det som att han inte förstår!
 
Underbart är bara förnamnet!
 
Dialogen är a och o...kan bara dra paralleller till min arbetssplats där vi bl a har en tjej som jag har misstänkt ha svårigheter i stil med språkstörning. Vi har medvetet arbetet med det och låtit henne få möjligheter till mycket dialoger, vilket har gjort stor skillnad! Både i uppmärksamhet och förståelse för att inte tala om hennes språk!
Hon går i förskoleklass.
 
Så jag skulle vilja säga till alla oroliga föräldrar att i förskoleklassen sker det en enorm utveckling! Det är tredje omgången 6åringar jag har nu och det är VERKLIGEN så det sker astronomiska utvecklingshopp i förskoleklassen! Inom alla plan! 
 
Härligt är det också att alla julstress är över :) För det vill jag lova det har varit fullt upp ända från början till slut av detta års julförberedelser!
 
God Fortsättning
Kram Mamma C