0

Träna färger

Här kommer tips på några bra, samt någon att undvika, appar som tränar färgerna.
 
Colormonster
 Här frågar "monstret" efter en frukt med en specifik färg. "Ge mig något med färgen orange". Får han inget med den rätta färgen spottar han ut det igen annars tuggar han glatt i sig det och frågar efter nästa. Det är en användarvänlig app som passar de flesta barn! Enda nackdelen är att den saknar svårighetsgrader, monstret ändrar sig till samma färg som den frågar efter. Det gör det lite för lätt att avgöra vilken färg den vill ha...
 
Lek och Lär
 
Denna app bygger på samma princip som färgmonstret, men den är inte lika bra tyvärr. Här ska man ge katten Nisse en frukt med samma färg som "bollen" uppe till höger visar. När Nissfåret rätt frukt får man höra namnet på färgen. 
 
 
Nästa moment efter färgerna är att placera ut rätt hög med bollar i Nisses matskål. Vilket medför en nivåskillnad på de olika momenten som är rätt stor. Det är lite svårt att avgöra hur många bollar det är med bara en anblick, för ett barn. Det hade varit bättre och mer lärorikt att få lägga en boll i taget och samtidigt höra antalet bollar man lagt i skålen.
Det är en söt app, men jag är tyvärr inte ngn större fantast.
 
Just colors (bara färger)
Denna app verkar vara en direktöversättning från engelska. Den har många nackdelarbladet av färger som presenteras är ovanliga tex, himmelsblå, karmin, ultramarin, purpur. Speakerrösten är otydlig på en skånsk dialekt som tyvärr inte gör sig i detta sammanhang. Däremot får den ett plus för de klara  skarpa färgerna, men det är också allt.
 
 
 
Kramar Mamma C