0

Besök hos logopeden

Idag var det äntligen dags för besök nr 2 hos den nya logopeden.
Det var ju i april vi var där senast, så det var ju ett tag sedan. Tyckte att det var tydligt att Melvins språk har utvecklats bör jag fick se honom i samma situation igen.

Han fick titta på lite olika bilder o berätta för logopeden vad han såg. Hon skrev därefter ner hans uttal.

Därefter fick han göra ett mer grammatiskt test där han fick berätta vad han såg... Likaså lyssnade hon på uttalet här.

Vi fick tid för två träffar till. Den ena med en "avslutande" testning för NeNes del o den andra med bara jag o mannen för att logopeden skulle kunna berätta vad hon kommit fram till. Hon vill då bara att föräldrarna skulle vara med för att vi inte skulle prata över huvudet på NeNe. Mycket bra!

Det var roligt att höra för hon tyckte att det var så bra från förskolan att sätta i specialpedagog två ggr i veckan för NeNes del.

Berättade för henne att NeNe har svårt för benämningen på färger. Han kan dem, men kan inte sätta ord på dem själv. Hon sa då att det var väldigt vanligt hos barn med "språkförseningar" eftersom färger är så abstrakta.

Bara det att hon uttryckte NeNes tal som en "försening" var så skönt o befriande! Sen kan det ju ändå komma till en språkstörningsdiagnos. Men det var välbehövligt att höra just nu att det är en försening!

Efter besöket hos logopeden bar det av en sväng till leksaksaffären innan vi åkte tillbaka till förskolan...

Gissa vad det blev där??

Jo en till Jake o piraterna grej ;)

Kramar mamma C