0

Nyttig app!!

Vill tipsa om en bra app!
 
Fonemo och minifonemo (för iphone)
Det är memory i tre olika svårighetsgrader. En röst talar om vad det är på kortet (eller om man vill kan man ändra inställningar så att man får höra ordet när man trycker på nallen). Ett memory för ett ljud/bokstav.
 
Minifonemo kostar 45kr på appstore. Vill man köpa till ytterligare bokstavsljud/ljud kostar de 28kr/st. Jag tycker det är väl investerade pengar! Det är ett bra pedagogiskt program i mina ögon!
 
Detta är från "minifonemo", vanliga fonemo för  ipads ser ungefär likadant ut, men har fler finesser!
 
Kram C
0

Det kom ett brev...

Vilken positiv överraskning som väntade i brevlådan idag! För mindre än två veckor sedan begärde vi en remiss för NeNes halsmandlar (snarkningar). Nu fick vi tid! Om mindre än 2 veckor ska vi dit och träffa en läkare för att förhoppningsvis få tid till operation av borttagning av mandlarna och/eller körteln bakom näsan (sk polyper).
 
 
Jag är sååååå oerthört tacksam! Bollarna är i rullning på alla plan nu! Ska skicka egenremissen till Eslöv för utredning också!
 
Är så otroligt glad och tacksam och rörd för allt stöd och fina ord vi fått av Er här, på facebook och via sms <3 Det värmer så otroligt mycket! Hela min kropp skriker att vi är på rätt väg nu! Att allt kommer att lösa sig inom sinom tid!
 
Jag börjar till och med snegla på en speciallärarutbildning, med inriktning grav språkstörning, för egen del! Jag är ju utbildad förskollärare så detta kanske är det jag strävat efter undermedvetet! Jag har ju hela tiden vetat att jag ska utbilda mig vidare, men till vad? Lärare i grundskolan har jag ju förkastat tidigare och så visade det sig att det är ju detta jag har väntat på! 
 
Oerhört härlig känsla när alla pusselbitarna kommer fram OCH faller på plats en efter en!
 
Kramar C
 
 
1

När allt faller på plats... (mobilinlägg)

Igår kom bollen om NeNes framtid i rullning! Jag startade denna blogg för att få ventilera mitt inre, jag skickade ett mycket tydligt mail till förskolechefen o den insatta specialpedagogen o fick svar! Jag fick ett otroligt härligt gensvar från fb där jag l ut länken till denna blogg i två grupper!

Känslan av lycka sökte mig igen under kvällen igår! Tänk så lite sin kan krävas för att det ska kännas så mkt bättre! <3

Tillbaka till mailet, de tog mig på fullaste allvar o vi har redan ett möte inbokat! För att diskutera/planera NeNes framtida åtgärder!

Idag ska jag ringa/maila till de jag nämnde igår för att få en remiss till utredning! Vi överger region Skåne och den Logoped som vi inte var nöjda med, det känns också otroligt bra!

Så väntar vi på vår remiss till Laurentikliniken som ska bedöma ev borttagning av halsmandlarna och körteln bakom näsan (polyp) eftersom han snarkar. Sen kanske detta också kan påverka talet? Samtidigt får de kolla om han inte har för kort tungband och gomspalt så är det också isf uteslutet.

Pratade med förskolan idag o de beundrade min uppriktighet ;) Vi vill ju alla NeNes bästa!


Kramar C