0

Nu händer det grejer!!

Häromdagen sjöng NeNe hela alfabetssången! Ni vet den med melodin från "Blinka lilla"...För bara ett år sedan sjöng han för första egentliga gången...då var det "Vi gratulerar". Så jag är så mäkta imponerad av våra lille kämpe!
 
Tydligheten i språket är fortfarande oförändrad och det är emellanåt svårförståeligt för både oss och utomstående. Men han har fått så många fler ord i sitt vokabulär! Han använder flera småord och riktigt fina satser!
 
Han har greppat bokstavskopplingen, kopplar ihop rätt ljud med rätt bokstav. Allt tack vare PRAXIS och hans nyfikenhet! Jag trodde faktiskt inte att han kunde så många för vi har inte tränat nämnvärt och det specialpedagogiska stödet ligger på paus fram till mars eftersom NeNes intresse sviktade efter 1,5år :)
Då är det viktigt att lyssna till barnet och inte tjata ut för då får de bara negativa konsekvenser!
 
Om 8 månader börjar han skolan och jag är full av förhoppning om att han kommer att utvecklas ännu mer innan dess! <3
 
Jag fokuserar mest på att brodera ut språket ännu mer för att han ska få fler begrepp och på så vis få chans att utveckla sitt språk ännu mer.
Oftast gör man ju så att man upprepar samma mening men med "korrekt" uttal/meningsbyggnad, men om man istället broderar ut så får barnet många fler ord!!
 
Ex om barnet säger "Titta katt"
Så kan du säga "Ja titta där går en svart katt, undrar vart den ska gå?"
 
Ja ni förstår tanken...
 
Kramar Mamma C
0

Ojj...

Nu var det väldigt längesedan jag skrev...Men det är som någon skrev för en tid sedan...att när det är "tyst" då går det bra...
 
Allt flyter faktiskt på bra! Min oro att NeNe ska börja skolan till hösten har lagt sig. Säkerligen beroende på de stora utvecklingskliv han har gjort! Han ordförråd har formligen exploderat! Likaså han grammatiska förmåga! Han använder fler småord och komplicerad satser än tidigare! Han skrev sin lillasysters namn och har börjat inressera sig mer för bokstäver och siffror!
 
Han kan urskilja sina bokstäver till sitt namn och placera ut dem i rätt ordning. Men att skriva sitt namn själv, det är han inte så intresserad av ;) Finmotoriken behöver tränas mer på...
 
Han räknar och visar på antalsuppfattning (han vet att 2 betyder 2 och inget annat). Vi leker ibland med talen och plockar bort och ser vad som saknas osv. Allt i ett naturligt sammanhang!
 
Jag fokuserar just nu på att FINNAS där! Ett tag skrev jag ner allt jag gjorde i träningssynpunkt för honom, men det kändes så forcerat och påtvingat så de sista veckorna har jag inte gjort det. Försöker finnas med i leken istället! Det är ju det ultimata stället att utveckla språket på! Som vuxen kan jag sätta ord på vad han gör och föra leken vidare framåt! Jag är verkligen positivt överraskad över hur mycket han har inom säg!
 
Senaste veckorna har han haft mundiarre, minst sagt! Han har så mycket han vill berätta så det står härliga till! Men tålamodet hos mamman finns inte alltid där..ha ha! Som för de flesta!
 
Utbildningen fortsätter på också, snart har jag bara halva tiden kvar (1,5år).
 
Ha nu en riktigt mysig kväll!
 
Kramar Mamma C