2

Vad ska en kurator göra?

Fick kallelsen från Barnspecialisterna idag. Vi har fått tid till en kurator då... Min fråga är då, vad ska en kurator göra? Ska hon först göra en psykisk bedömning kring NeNes språk eller oss som föräldrar? Är det kanske ett första steg för att utröna vilka fortsatta kontakter som ska tas? Jag känner mig lite konfunderad? Skulle vi istället kontaktat en Logoped? Kanske både och för att få fart på händelserna?
 
Känner mig lite lätt uppgiven nu innan första kontakten är gjord... Jag skulle vilja ha svar från en Logoped direkt!
 
Samtidigt ska jag väl känna mig nöjd att bollen är i rullning och att vi faktiskt är på väg åt förhoppningsvis) rätt håll!
 
Ni som har fått igång utredningar vilken väg har det rullats ut för er? Vad gör en kurator?
Kram mamma C
1 Stella:

Jag vet inte riktigt hur arbetsgången ser ut just där du bor men jag kan tänka mig att det är ett första möte för att få en uppfattning om läget och kanske ett första intryck av er son (om han ska vara med) och utifrån det bestämma hur ni ska gå vidare. Åtminstone när vi har varit på utredning hos NU-teamet (2 ggr) har det alltid inletts med ett första samtal och därefter har själva utredningen dragit igång. Vet inte vad som gäller med logoped hos er men för oss har det varit en separat kontakt. BVC remitterade både till BUP och logoped samtidigt. Barnspecialisterna har kanske egna logopeder eller så borde de ju kunna skicka remiss. Men om du vill veta säkert är det nog bara att ringa och fråga hur det brukar gå till. Hoppas ni kommer till någon bra!

Svar: Tack för bra svar! Fick samma svar på fb-sidan "vi som har barn med språkstörning" :) det är så skönt att man kan kasta ut en fråga i cyberspace och vips får man så bra svar! Det gör att det känns så tryggt och mindre skrämmande :) kram
Camilla Strömberg

2 Anonym:

Jag är kurator och du behöver inte vara orolig kuratorers arbetsuppgift är främst att vara ett stöd för dig som förälder. Kuratorer gör inga psykologiska bedömningar. Sådana gör bara psykologer.

Svar: Tack! Känns skönt att höra :) känner mig lite fånig så här i efterhand, men det känns så skönt att vara ärlig med alla känslor och faktiskt ställa alla "dumma" frågor som man kanske annars håller inne med ;)
Camilla Strömberg